ÇATALCALI ÇOCUKLAR MÜZELERİ GEZİYOR
03 ARALIK Pazar, 2017




ÇATALCALI ÇOCUKLAR MÜZELERİ GEZİYOR

Çatalca Belediyesi, öğrencilerin kültürel gelişimlerine katkı sağlayan bir hizmeti başlattı. Öğretmenleri eşliğinde Çatalca’daki müzeleri gezen öğrenciler belediye ekiplerince misafir ediliyor

ÇATALCALI ÇOCUKLAR MÜZELERİ GEZİYOR admin

Çatalca Belediyesi’nin çocuklarla ilgili çalışmaları arasında yer alan kültür sanat etkinlikleri hızla devam ediyor. Bu bağlamda ilçede bir takım etkinlikler düzenleyen Çatalca Belediyesi, son olarak Çatalca Kent Konseyi işbirliği ile ilçedeki öğrencilere Çatalca Mübadele Müzesi’ni ve Delta Teknoloji Müzesi’ni gezdiriyor.

Kültürel birikimlerine katkı

Öğrencilere yaşadıkları toprakların tarihini öğrenmeleri ve kültürel bağlarını güçlendirecek kazanımlar elde etmeleri, teknoloji tarihi ile günümüz teknolojisi hakkında bilgi edinmeleri için müze keyfini yaşatan Çatalca Belediyesi, aynı zamanda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın sürekli altını çizerek önemle vurguladığı, “Teknolojiyi yakından takip eden kültürel değerlerini tanıyan, onları koruyan ve gelecek nesillere aktarabilen bireyler yetişmesi ” hedefleri doğrultusunda hareket ediyor.

Okullarından Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla alınan öğrenciler, müze gezileri sonrası tekrar okullarına bırakılıyor.

Öğrenciler çok ilgililer

Öğrenciler, anıları, gelenek ve kültürleri yarınlara taşıyan Çatalca Mübadele Müzesi ziyaretinde, müze görevlilerinin verdikleri bilgileri can kulağıyla dinleyerek keyifli bir gün geçirmenin yanı sıra yeni şeyler öğrenmenin de tadını çıkarıyor. Ziyaret sırasında öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken bazı öğrencilerin ise ilk kez müze görmenin heyecanını yaşadığı gözlerden kaçmıyor.

Tarihi yakından tanıyorlar

Müzede zorunlu göç uygulamasıyla doğdukları toprakları terk etmek zorunda kalan yaklaşık 2 milyon insanın geride bırakmak zorunda kaldıkları değerleri görerek öğrenen öğrenciler aynı zamanda onların günlük yaşamlarına, geleneklerine, beslenme alışkanlarına, yaşayış biçimlerine, mimarilerine dair birçok bilgi edinerek o döneme ait eşyaları, takıları, giysileri tanıma fırsatına da sahip oluyor.

Tarihi trene büyük ilgi

Son 150 yılda dünya da gelişen teknolojinin tarihi belgeleri olarak kullanılır ve çalışır durumda olan malzemelerin sergilendiği Delta Teknoloji Müzesi’ni ilgiyle gezen öğrenciler; metal işleme, ahşap işleme, tekstil makinaları, matbaa, tarım aletleri teknolojisi, otomotiv teknolojileri, bisiklet-motosiklet, tartı aletleri, fotoğraf teknolojileri, bilgisayar teknolojileri, telsiz teknolojileri ve iletişim teknolojileri ile müzik aletlerinin tarihsel gelişimine tanık oluyor. Delta Teknoloji Müzesi’ni beğeniyle gezen öğrencilerin müze bahçesinde sergilenen tarihi lokomotif tren ve uçak da oldukça fazla ilgisini çekiyor.

Müzeleri son olarak Akalan İlkokulu, Çakıl İlkokulu, Kalfaköy İlkokulu, Binkılıç İlk ve Ortaokulu ile Çanakça İlkokulu öğrencileri ziyaret etti. Müze gezilerinin Çatalca’da ki bütün öğrenciler müzeleri görene dek devam edeceği bildirildi.

çatalca müze mübadele müzesi delta teknoloji müzesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖDÜL GETİRDİ
YAŞAM VADİSİ ÖDÜL GETİRDİ