17 ARALIK Pazartesi, 2018




Başkan Işık Öğretmenleri Ağırladı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ilçede görev alan eğitimcileri ağırlayan AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, “Türkiye’nin hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız gelecek nesillerimizi fedakârca yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizsiniz” dedi

Başkan Işık Öğretmenleri Ağırladı admin

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenleri yemekte ağırladı. Düzenlenen programa Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Özmen, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte misafirlere seslenen AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, konuşmasına başta ilk öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat etmiş tüm öğretmenleri rahmet ve saygıyla anarak başladı. Aynı gün Fatih Sultan Mehmet Camii’nde cenaze namazı kılınarak toprağa verilen Beylikdüzü Milli Eğitim eski Şube Müdürü emekli eğitimci Behçet Söğüt’e de rahmet dileyen Işık, tüm eğitim camiasının gününü kutladı.

 

“En Büyük Güç Kaynağımız Sizlersiniz”

Başkan Işık, ekonomisi güçlü, toplum yapısı sağlam ve dünyaya öncülük eden ülkelerin dikkat çeken özelliğinin kaliteli eğitim öğretim sistemine sahip olmaları olduğunu dile getirerek konuşmasını sürdürdü. Işık, “Bugün zengin bir medeniyet birikimine sahip genç ve dinamik bir nüfusu olan ve geleceğe dair iddiaları olan Türkiye’nin bu hedeflere ulaşması için çok sağlam ve kaliteli eğitim öğretim sistemi gerekmektedir. Türkiye’nin hayalleri hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde bizim en büyük güç kaynağımız nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerini özümsemiş nesillerimiz ve onları fedakârca yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti yüksek bir görevi icra ediyorsunuz. Sevgi ve fedakârlık timsali olan siz öğretmenlerimizin, ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında eğitim ve öğretim adına gerçekleştirdiğiniz tüm faaliyetler istikbalimizi şekillendirmekte.” dedi.

 

“İlçemizdeki Okulların Temelini 15 Sene Önce Attık”

16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 605 bin öğretmen atandığını ve 290 bin yeni derslik inşa edildiğini ayrıca ders kitaplarının ücretsiz dağıtımının başladığını hatırlatan Işık, okullarda sınıf başına düşen öğrenci sayısını düşürmek için de ciddi mücadeleler verildiğini aktardı. Işık, “Eğitimde fırsat eşitliğini ve adaleti sağlamak amacıyla maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimize ilköğretimden üniversiteye kadar çok çeşitli destekler sağladık. Bunun yanında 2 bin 500 kıymetli öğretmenimiz ve 68 bin öğrencimizin Beylikdüzü’nde eğitim camiasını teşkil ettiği bugünde ilçedeki güzide okullarımızın temelini 15-20 sene önce attık. Bu okulların bu şekilde inşa edilmesi oluşmuşsa burada geçmiş dönemde belediye başkanlığımızı yapan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“İktidara Geldiğimizde Okul Sayısını Arttırmaya Devam Edeceğiz”

Konuşmasının devamında 2014 yılından bu yana 220 bin olan ilçe nüfusunun 400 bine yükseldiğini aktaran Işık, Beylikdüzü’ndeki bu nüfus artışını karşılayacak okullaşmanın meydana gelemediğini vurguladı. Başkan Işık, “Allah nasip ederse, milletimizin teveccühüyle 31 Mart 2019’da Beylikdüzü’nde yerel iktidarı tekrar AK Parti ile buluşturduğumuzda hızlı artan nüfusa karşılık ciddi ulaşım önlemlerini ve okul sayısı artışlarını sağlayacağız.” dedi.

 

“Beylikdüzü’nü 2100 Vizyonuyla Birlikte Taşıyacağız”

Okul sayısının artan nüfusun gerisinde kalmasının sebepleri olduğunu ve ilçe belediyesinin 100 milyon lira olan borcunun 4 yılda 600 milyona ulaştığını hatırlatarak sözlerini sürdüren Işık, “Eğitim öğretime yatırım yapmak için maalesef bu saatten sonra bu borcun altından kalkacak yönetim anlayışını göremiyoruz. Bu borcun, bu sıkıntıların üstesinden vizyonumuz ve projelerimizle inşallah yine biz geleceğiz. Beylikdüzü’nü 2050, 2100 vizyonuyla sizlerle birlikte taşıyacağız.” Programın sonunda İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, sahneye davet edilen emekli öğretmen Naile Karakuş’a tüm öğretmenler adına çiçek takdim etti.

ak parti beylikdüzü mustafa necati ışık öğretmenler günü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Alatepe halkı dinledi
BAKSM Aralık’ta da dopdolu