23 ARALIK Pazar, 2018




Açık gıdalar tehlike saçıyor

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği seminerde sağlıklı beslenme konusunda bilig veren diyetisyen Diyetisyen Sinem Karakuş, açık gıdalardaki tehlikeye dikkat çekti

 Açık gıdalar tehlike saçıyor admin

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği seminerde ebeveynlerle buluşan Diyetisyen  Sinem Karakuş, sağlıklı beslenme ve gıda hijyeni konusunda önemli bilgiler verdi.

Munis Faik Ozansoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen seminerde Diyetisyen Karakuş, özellikle açık gıdalardaki tehlikeye dikkat çekti.

 

“AÇIK GIDALARA DİKKAT!”

Gıdaların fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak tehlike altında olabileceğini ifade eden Sinem Karakuş, “Bakteriler, gıdalara çoğu zaman biz farkında olmadan elimizdeki ufak yara izleri, kesik ve çatlaklardan, tuvalet sonrası yıkamadığımız ellerimizden, saç, sakal ve giysilerimizden bulaşabilir. Özellikle açık gıdalar temiz değildir, hava yoluyla pek çok bakteri gıdalarla temas eder. Etiketinde üretim izni olmayan, son kullanma tarihine 3-5 gün kalmış gıdaları almayın” diye konuştu.

 

“İSHAL İÇİN İLAÇ KULLANMAYIN”

Sinem Karakuş, gıda zehirlenmelerinin ishal, kusma, karın ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirterek, “ İshal ve kusma gibi şikayetlerle karşı karşıyaysak ilaç almamalıyız. Onun yerine temiz içme suyu, ayran, sıkılmış elma suyu için. Yoğurt, pirinç lapası, haşlanmış patates yiyin ve bolca dinlenin” tavsiyelerinde bulundu.

küçükçekmece diyetisyen açık gıdalar hijyen
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçanda'dan gençlere iş fırsatı
Akgün, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı oldu