15 EYLÜL Cumartesi, 2018




Dizdariye Mahallesi Uysal ile iftar etti

AK Parti Büyükçekmece’nin çiçeği burnunda genç ve başarılı İlçe Başkanı Murat Çelik, Ramazan Ayı boyunca mahalle sakinleri ile bir araya geliyor. Önceki gün Dizdariye Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çelik, İBB Başkanı Mevlut Uysal ile birlikte iftar etti

Dizdariye Mahallesi Uysal ile iftar etti admin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece’deki Sokak iftarları devam ediyor. “Gönlümüz Bir, Soframız Bir” sloganı ile her akşam ayrı mahallerde kurulan iftar sofrası geçtiğimiz akşam Dizdariye Mahallesi’nde gerçekleşti. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nca koordine edilen iftar programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal da katıldı.

 

Ramazan paylaşmaktır

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mahalle iftarında konuşma yapan AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Mim. Murat Çelik,  Ramazan Ayı’nın ülkemize, milletimize ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini diledi. Ramazan Ayı’nın önemine değin konuşan Çelik, “Ramazan paylaşmaktır, paylaş ki kardeş olasın. Bu mübarek günde sofranızı bizlerle paylaştığınız için davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul ve makbul eylesin. Allah’a emanet olun” dedi.

 

Birliğe ihtiyacımız var

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’in ardından kürsüye gelen İBB Başkanı Mevlut Uysal da Ramazan Ayı’nın birliktelik ve paylaşım gibi ulvi özelliklerinden bahsederek, Ramazan Ayı’nın İslam coğrafyasını barış ve huzur getirmesini diledi. Uysal şunları söyledi: “Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Özellikle bizim bulunduğumuz coğrafyada buna çok ihtiyacımız var. Ülke olarak buna ihtiyacımız var. Ne kadar birlik içerisinde olursak o şekilde ayakta kalabiliriz. Şu anda aramızda bile komşu ülkelerden buraya gelip iftar açmak durumunda kalanlar vardır. O komşu ülkeleri gördüğümüz zaman bizim ne kadar birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu güçlü ülke olmak zorunda olmamız gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Sokakta birlikte iftarı açmamızın amacı, komşular, tanıdıklar, aynı mahallede olanlar, birbirlerini görür, burada bir araya geldikten sonra da ara sıra binalarında, apartmanlarında orucunu beraber açar ve Ramazanın rahmetinden birlikte yararlanırlar. Bu sayede ramazanda dileğimiz beraberliğimiz artar.”

 

 

 

büyükçekmece dizdariye mahallesi mevlut uysal murat çelik
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AKGÜN 19 BİN KİŞİYE UMUT VERDİ
Şenocak : Beylikdüzü’nde emaneti geri alacağız