04 MAYIS Perşembe, 2017




BÜYÜKÇEKMECE’YE GÜRBÜZ PROJELER

admin
Haberin galerisi için tıklayın!

Büyükçekmece’ye İBB eliyle kazandırılması planlanan projeler AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz tarafından tanıtıldı. 2017 yılı içerisinde yatırım programına alınan projeler ise devasa özellikler taşıyor. Özellikle Büyükçekmeceli vatandaşların en büyük sorunu olan ulaşım ve trafik sıkıntısı İBB’ni hazırladığı metrobüs ve tünel projeleriyle son bulacak

 

BÜYÜKÇEKMECE-İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Büyükçekmece için kesenin ağzını açtı. 2017 yılında Büyükçekmece ilçesini büyük projeler bekliyor. İBB’nin Büyükçekmece için planladığı yatırımları AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, yaptığı basın toplantısı ile açıkladı. Otopark’tan üst geçitlere, prestijli caddelerden çevre düzenlemesine, metrobüsten Ok Meydanı-Büyükçekmece Tüneli’ne kadar toplam 9 yatırım planı tanıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde İlçe binasında yapılan AK Parti Meclis Grup Başkanı Recep Erol ve meclis üyelerinin da katıldığı Yerel Yönetimler basın toplantısında, İBB’nin Büyükçekmece’ye yapacağı 2017 yatırımları bir sunumla basına tanıtıldı.

Konuşmasına 15 Temmuz Darbe girişimine karşı duran tüm siyasi partilere ve ayrımsız tüm vatandaşlara teşekkür ederek başlayan AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz, şehitleri de rahmetle andı.  Gürbüz, 2016 yılı içerisinde İBB vasıtasıyla Büyükçekmece’de yapılan çalışmaları satır satır aktardı. Yapımı süren ve tamamlandığında dört şerit olacak Mimarsinan Köprüsü çalışmasının önümüzdeki yılım altıncı ayda tamamlanacağını açıklayan Gürbüz, ilçenin 24 mahallesine 98 bin ton sıcak asfalt 48 bin ton ise kırık asfalt çalışması yapıldığın açıkladı.  Ahmediye Mahallesi’nin altyapısının sil baştan yapıldığını doğalgaz için de çalışmasının başladığını bildiren Gürbüz, Devlet Hastanesi’nin ise önümüzdeki yıl hizmete gireceğini açıkladı. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ve Devebağırtan’da kavşak çalışmaları yapıldığını hatırlatan Gürbüz;  okullara, öğrencilere ve spor kulüplerine yardımlar yapıldığına belirtti. 

24 mahalleye 98 bin ton asfalt

Gürbüz, yapılan çalışmaları anlattıktan sonra İBB’nin Büyükçekmece’ye planlaması yapılan ve planlama aşamasında olan projelerden bahsetti. Gürbüz, “2016 yılında daha yaşanabilir bir Büyükçekmece için gece gündüz çalıştık, 2017 yılı için de önemli projelerimiz var, şimdi sizlerle 2017 yılı için İBB Başkanımız Sayın Mimar Kadir Topbaş’a ilettiğimiz ve onayıyla projelendirmesi tamamlanarak ihale aşamasına gelen 2017 yılında hayata geçireceğimiz projelerimizi paylaşmak istiyorum” diye konuştu. 2017 yılı içerisinde hayata geçirilecek yatırımlar ise Büyükçekmece için hayati önem taşıyan ve dikkat çeken projeler olarak adlandırılıyor.

 

İşte o projeler; Yeraltı Otoparkı, üstgeçitler, Mimaroba Mahallesi E-5 İstanbul yönü yeni bağlantı dönüşü, prestijli caddeler, Büyükçekmece Gölü Baraj Seti Üzeri Bağlantı Yolu, Tarihi Mimarsinan Köprüsü Çevresine Rekreasyon Çalışması ve Sosyal Tesis Yapımı, 1000 Kişilik Çok Amaçlı Amfi Tiyatro ve Konferans Salonu, Okmeydanı-Büyükçekmece Tüneli ve Büyükçekmece-Silivri Metrobüs Hattı…

Trafik ve ulaşım konusunda büyük sıkıntılar mevcut olan Büyükçekmece’de Özellikle metrobüs ve tünel projesi en dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. Üç Mahallede yapılacak olan prestijli caddeler ise bölge halkına yeni bir kan getirecek ve ekonominin canlanmasına sebep olacak.  Ayrıca tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’de bu projeler arasında yer alıyor. Tarihi köprünün E-5’e bakan tarafında rekreasyon çalışmaları yapılarak bu alanda sosyal tesis yapılması hedefleniyor.

 

 

Proje1:  Yeraltı Otoparkı

TÜYAP Metrobüs önündeki araç yoğunluğuna, yeraltı otoparkı ile son verilecek. O bölgede oluşan trafik sorunu yerin altına yapılacak olan 5 kattan oluşacak yeraltı parkı ile çözüme kavuşturulacak.  Gürbüz, “Vatandaşlarımız araçlarını modern kapalı otoparka bırakarak gönülleri rahat bir şekilde Metrobüs ile seyahat edecekler” diyerek bölge halkına şimdiden hayırlı olmasını diledi. Proje hazırlanıp ihale aşamasında olduğu belirtildi.

Proje 2: Metrobüs

İstanbul’daki ulaşım sorununu büyük oranda çözen Metrobüs, TÜYAP’ta son buluyordu. İBB ile yapılan görüşmeler sonucunda Metrobüs hattının Büyükçekmece’den geçerek Silivri’ye kadar uzatılması kararı alındı ve çalışmalar halen devam ediyor. Büyükçekmece’nin da metrobüs ağına alınmasını tarihi bir karar olarak adeden Gürbüz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile yaptığımız toplantı ve çalışmalar neticelerini verdi. Metrobüs hattı Büyükçekmece’den başlamak üzere Silivriye kadar uzatılması kararı verilerek çalışmalara başlandı. İlçemizin de metrobüs ağına alınması ilçemiz için tarihi bir karar ve gelişmedir. Hizmetin en güzeline layık olan Büyükçekmecemize Metrobüs hizmeti şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Proje 3: Ok Meydanı Büyükçekmece Tüp Geçidi

Büyükçekmece’ye yapılacak olan projelerin içinde çok daha büyük öneme sahip olan bu tünel geçidi, ulaşımdaki sorunların aşılmasında büyük bir alternatif olacak. Projenin Büyükçemece için çok önemli olduğunu altını çizen Gürbüz, “Geçtiğimiz ay İBB Başkanımız KadirTopbaş tarafından duyurusu yapılmıştı. Bence bu proje Büyükçekmece için çok önemli bir yatırımdır. Proje tamamlandığında Büyükçekmece ulaşım üssü konumuna erişecek” diye konuştu.

 

Proje 4: Üstgeçitler

Projeler arasında dördüncü sırayı üstgeçitler alıyor. Yapılacak dört üst geçit ile bölge halkının kolay ulaşımı sorunu nihayet bulacak. Bunlardan birincisi Güzelce Mahallesi Hukukçular Sitesi E-5 Üstgeçidi. İkincisi ise Cumhuriyet Mahallesi’nde ki Beykent Üstgeçidi; Özellikle Beykent’te kronik hale gelen akşam trafiği Beykent üst geçidinin yapılması ile aşılacak. Üçüncü üstgeçit ise 19 Mayıs ve Fatih Mahallelerini E-5 üzerinden birbirine bağlayacak üstgeçit. Bu geçidin özelliği ise iki mahallenin üst geçit ile birbirine bağlanması ve vatandaşların yaya altgeçidinden yürümek zorunda kalmaması. Celaliye Mahallesi’ne yapılacak olan üst geçit ise dördüncü ve son üst geçit projesi. Özellikle bölgedeki vatandaşlar için hayati bir önem taşıyan konuydu. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için yaklaşık 1.5 km ilerde de bulunan üst geçidi kullanmak zorunda kalıyordu.


Proje 5: Mimaroba Mahallesi E-5 İstanbul Yönü Yeni Bağlantı Dönüşü


Bu proje ile Muratçeşme Mahallemisi’nden gelen veya Silivri yönüne giderken U dönüşü yapmak zorunda kalan sürücüleri kapsıyor. Proje tamamlandığında sürücüler,  Mimaroba kavşağa girmek zorunda kalmadan Avcılar yönüne kolayca dönüş yapabilecekler.

Proje 6: Prestijli Caddeler

2017 yılı içerisinde yatırım planı içinde dahil olan önemli vizyon projelerinden bir de prestijli caddeler. Üç mahallede yapılacak olan prestij caddeleri ile ilçeye yeni bir imaj getirilmesi hedefleniyor. Üç ana cadde yapılması hedeflenen prestij caddelerinin ilki Atatürk Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kemal Caddesi. Fatih ve Atatürk Mahallelerini birbirine bağlayan Gazi Mustafa Kemal Caddesi’nde yapılacak yeni düzenlemeler ile halkın hizmetine sunulacak.

İkinci Prestijli Cadde ise Dizdariye Mahallesi’ndeki Nutuk ve İnönü Caddelerini kapsayan bölüm. Büyükçekmece çarşı içindeki bu düzenleme, özellikle buradaki çarşı esnafına ayır bir renk ve hava getirmesi amaçlanıyor.
İlçeye kazandırılacak üçüncü prestijli cadde ise Tepecik UIus, Hürriyet ve Muratçeşme Mahallelerinden geçen İstiklal Caddesi.
 

Proje 7:  Büyükçekmece Gölü Baraj Seti Üzeri Bağlantı Yolu

Beş şeritli gidiş ve dönüşlü toplam 10 şeritli Mimarsinan Köprüsü’ne ek olarak ulaşıma daha da rahatlatma adına alternatif olarak Mimarsinan, Tecimen Sanayi Sitesi’nden, 19 Mayıs ve Karaağaç Yoluna bağlantı yapılması planlanıyor. 19 Mayıs Mahallesi, Dizdariye Mahallesi ve Tepecik Baraj Seti üzerine yapılacak yeni yol ile ulaşımı daha da kolaylaştırılacak.

 

Proje 8:  Tarihi Mimarsinan Köprüsü Çevresine Rekreasyon Çalışması ve Sosyal Tesis Yapımı

Büyükçekmece’nin en önemli tarihi eserlerinden tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nün etrafına çevresine yürüyüş alanları ve sosyal tesisler yapılacak.

 

Proje 9:  1000 Kişilik Çok Amaçlı Amfi Tiyatro ve Konferans Salonu

Beykent'te bulunan Şehit Münir Alkan Fen Lisesi yerleşkesine, konser, tiyatro, söyleşi programlarında kullanılmak üzere 1000 kişilik Çok Amaçlı Amfi Tiyatro ve Konferans Salonu kazandırılacak. 

 

Anahaber Haber Merkezi (AHM)

ibb büyükçekmece ak parti ilker gürbüz proje
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
  • KARA: SİZLERİN HAYATI HER ŞEYDEN DEĞERLİ Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Spor’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak futbolcular ve yönetimle sohbet etti
  • AKGÜN: BEN DE TRAKYALI KÜLTÜRÜ VAR Trakya'nın Belediye Başkanları ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Trakya’da huzur bulduğunu belirterek, “Ben de Trakya kültürü ile büyüdüm” diye konuştu
  • DEVAVANTAJLILARA UZUNAN EL Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği, dezavantajlılar için harekete geçti. İŞKUR hibesi ve Beylikdüzü Belediyesi katkılarıyla İstihdam Destekli Meslek Edindirme Kursları’nı başlatan dernek, dezavantajlılara istihdam sağlayacak
  • “UÇUŞAN PARMAKLAR” AŞIK VEYSEL’DE SAHNE ALDI Beylikdüzü Belediyesi’nin bir yıl boyunca devam eden kültür-sanat kurslarında uzman müzisyenlerden piyano dersi alan küçük yetenekler, "Uçuşan Parmaklar" adlı yıl sonu etkinliğiyle başarılı performanslarını Aşık Veysel Sahnesi’nde dinleyiciyle buluşturdu
  • KERİMOĞLU: HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUM ediyordum, belediye başkanı olarak birçok alanda hizmet ediyorum” dedi
  • TEMİZLİK KONTEYNERLERLE BAŞLIYOR Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe geneline yerleştirilen çöp konteynerlerini yaz döneminde oluşabilecek koku ve kötü görüntü riskine karşı basınçlı su ile yıkayarak dezenfekte ediyor
  • KURSİYERLERDEN TİYATRO GÖSTERİSİ Çatalca Belediyesi bünyesinde açılan Tiyatro ve Drama Kursu öğrencileri aldıkları eğitimi sahneye taşıyor
  • TRAKYA'NIN BAŞKANLARI BÜYÜKÇEKMECE'DE BULUŞTU Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eşi Nuran Kara ile birlikte, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün misafiri oldu
  • KİTAP KAMPANYASINA İLGİ YOĞUN Beylikdüzü Yakuplu Mahalle Muhtarı Yüksel Kol’un Trabzon’un Hayrat ilçesindeki bir okul için başlattığı kitap kampanyasına ilgi yoğun oldu
  • KARASU’DAN ÖĞRENCİLERE CEP TELEFONU TAVSİYESİ Küçükçekmece Belediyesi’nin okul programları kapsamında düzenlediği söyleşide öğrencilerle buluşan Sosyolog İsmail Karasu, öğrencilerle başarı ve motivasyon konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştirdi
  • 2 BİN ÇOCUK SERTİFİKA ALDI Beylikdüzü Belediyesi, Kış Spor Okulları ile 11 branşta 2 binden fazla genci ve çocuğu sporla buluşturdu. Kapanış töreninde sertifikalarını alan gençler, unutulmaz gösterilere de imza attılar
  • BİR GÜNLÜK ASKERLERE KARA MORAL VERDİ Çatalca’da engelli gençler, bir günlüğüne Gökçeali Levazım Birliği’nde asker oldu. Engelli Gençleri yalnız bırakmayarak gençlerin askerlik sevincini paylaşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, engellilere bu fırsatı verenlere teşekkür etti
  • BÜYÜKÇEKMECE'YE YENİ MEYDAN Büyükçekmece Belediye Meclisi, Büyükçekmece Kaymakamlığı önündeki meydana Atatürk Meydanı adı verilmesine oy birliğiyle karar verdi
  • BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDE MAYIS MECLİSİ TOPLANDI Beylikdüzü Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi toplandı. Meclisi Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır yönetti. Yapılan 1. oturumda Şatır, ay içerisindeki önemli günleri ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. 2.Oturum ise Cuma günü, saat 10.00’da gerçekleşecek.
  • GENÇ FİKİRLERE DESTEK Büyükçekmece Belediyesi, gençlere verdiği desteği sürdürüyor. Belediye, Genç Fikirler Fuarı’nda, sosyal projelerini paylaşarak katkı sağlayacak
  • AKGÜN ENCÜMEN ÜYELİĞİNİTAZELEDİ Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kurucu üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği'nin Encümen üyeliği görevine yeniden seçildi
  • PEYGAMBER EFENDİMİZ, GÜL KOKULU GAZELLERLE ANILDI Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gül Kokulu Gazeller Konseri’nde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) anıldı
  • TOPRAK DANSÇILARLA YÜRÜDÜ ‘29 Nisan Dünya Dans Günü’, Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Marmara Caddesi’nde dansçıların yürüyüşüne katılan Başkan Toprak, 29 Nisan’da ortak bir payda olan dans gününde buluşmanın Avcılar’a yeni bir fark kattığını ifade etti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AKGÜN: BEN DE TRAKYALI KÜLTÜRÜ VAR
İNTERNETTE YENİ DÖNEM