15 ŞUBAT Cuma, 2019




METROBÜS VE SİLİVRİ
Nebiha BACIOĞLU

METROBÜS VE SİLİVRİ

Reklam

Metrobüs, yoğun çilekeş İstanbul trafiğini kısmen de olsa ortadan kaldırmıştır. Sabah ve akşam iş saatlerinde artan İstanbul trafiğine geçici bir çözümdür metrobüs aslında.

İstanbul’da artan konut sayısı ve dolayısıyla artan nüfus sayısı beraberinde ulaşım ve trafik sorununu da tetikliyor.

İstanbul trafiğine ve ulaşım sorununa kesin çözüm metrodur. Metro, bu mega kentin tüm trafik ve ulaşım sorununu nihayete erdirecek kesin çözümdür. Dolayısıyla Silivri’nin de ulaşım sorununun tek çaresi metrobüs değil metrodur.

Peki Avrupa yakasında gittikçe artan nüfusu ile dikkat çeken Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca’da ulaşım sorunu neyle aşılır?  Tabi ki de metro ile.

İstanbul ulaşımına ve trafiğine geçici çözüm olan metrobüs, bölgemizde TÜYAP’a kadar hizmet veriyor. TÜYAP’tan sonra metrobüsün Büyükçekmece’den de geçerek Silivri’ye kadar uzaması, metrobüsün Beylikdüzü’ne geldiği tarihten beri konuşuluyor. 2012 yılından beri Büyükçekmece ve Silivri halkı, metrobüs için bek bekliyor. Ama 2014 yerel seçimlerinde bölgeye gelen İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, teknik olarak metrobüsün bölgede inşa edilmesinin mümkün olmadığın ve çok maliyetli olacağını hep söylemişti. Onun yerine metro inşaatı başlatacaklarını her fırsatta dile getiriyordu.

İlk etapta Avcılar’a kadar gelen metrobüste özellikle iş başlangıç ve dönüş saatlerinde ana baba gününe dönüyordu Trafikte saatlerce beklemek yerine çok kalabalık ve keşmekeş olmasına rağmen metrobüs tercih ediliyordu. Ardından metrobüs TÜYAP’a kadar geldi. Aynı sıkıntı TÜYAP’ta da yaşanmaya başlandı. Metrobüsün kapasitesi gün geçtikçe artıyordu. Çünkü TÜYAP’tan sonra Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca ilçelerinde yolcu yoğunluğu artıyordu. Yani yolcu sayısı artığına göre metrobüs de Silivri boyunca ilerlemeliydi ki bu keşmekeş son bulmalıydı.

Peki, TÜYAP’tan Silivri’ye kadar metrobüs hattının uzaması çözüm mü?

Bence değil…

Dün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüsün Silivri'ye kadar uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Metrobüs şu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin günlük kapasite ile planlanmış şu anda 900 bin. Silivri'ye uzatıldığı zaman 1 milyon 300, 1 milyon 400 bin demek. Metrobüse binen vatandaşlarımızın halini hepimiz görüyoruz. Dolayısıyla şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken, Silivri'ye uzatarak o çözülemez" diyor.

Yani Mevlut Uysal çok da doğru diyor bu konuda.

Ne dedik İstanbul’daki trafik sorunu için geliştirildi metrobüs. Peki TÜYAP’tan Silivri’ye kadar olan alanda trafik sorunu mu var ulaşım sorunu mu var?

Tabi ki ulaşım sorunu var, Silivri ve o bölgeden gelen insanların trafik sorunu ile ilgili en ufak bir sıkıntısı var diyen çıkmaz. Ama sorun ulaşım ise, vatandaşın söyleyeceği o kadar cümlesi var ki.

Beylikdüzü halkı metrobüsün çözüm olmadığını fark etti imza kampanyası başlattı metro gelsin diyor.

Yani gittikçe artan konut sayısı ve insan sayısı ile ulaşımın tek çaresi bölgede metrodur.

Metrobüsün kapasitesi bellidir, Silivri’ye kadar geldi, belli zaman sonra kafi gelecek mi, elbette hayır. Silivri de Büyükçekmece de ulaşım için metro da ısrarcı olmalıdır. Metro gelene kadar da TÜYAP’tan Silivri’ye olan alandaki ulaşım sıkıntısı, Silivri-TÜYAP hattının ring seferlerle takviyesi olmalıdır.

Bugün Büyükçekmece’nin mahallesi olmasına rağmen Kumburgaz, Celaliye ve Kamiloba Silivri Halk Otobüsleri ile idare etmektedir. Kumburgaz’a gitmek isteyen, Celaliye’ye, Kamiloba’ya gitmek isteyen Silivri Halk Otobüsleri’nin tıkış tıkış araçları ile seyahat etmek zorunda kalıyor.

Yani özetle şunu söyleyebiliriz; TÜYAP’tan Silivri’ye kadar yolcu taşıma sorunu vardır. Trafik sıkıntısı yoktur. Yolcu taşıma sorunu ise metronun gelişine kadar TÜYAP-Silivri ring seferlerinin artırılması ile vatandaş rahatlıkla seyahat edebilir ve Silivri Halk Otobüsleri içinde telef olmaz.

TÜYAP’tan Zincirlikuyu istikametine doğru çileke,ş tıka basa yolculuğun sona ermesi ise bölgeye yani Silivri’ye kadar metronun gelmesi ile son bulur.

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Esenyurt AK Parti’de deprem
Van Gevaşlılardan Azmi Ekinci’ye destek

sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop vibrator vibrator vibrator izmir sex shop izmir sex shop ankara sex shop ankara sex shop antalya sex shop penis pompasi penis pompasi