09 ARALIK Cumartesi, 2017




BENİM MAHALLEM ÖDÜLE DOYMUYOR

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği Benim Mahallem sosyal sorumluluk projesi, Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri’nde “Nitelikli Eğitim” kategorisinde ödüle layık görüldü

BENİM MAHALLEM ÖDÜLE DOYMUYOR admin

Büyükçekmece’de eğitim gören çocukların; kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini, bilinç seviyeleri yüksek, kaygı ve öfkeden uzak bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Akçansa, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) iş birliğiyle hayata geçen ‘Benim Mahallem Projesi’, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve Cenevre merkezli Sürdürülebilir Kalkınma Akademisi iş birliğinde düzenlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri”nde “Nitelikli Eğitim” kategorisinde ödüle layık görüldü.

 

Benim Mahallem ile 20 bin ebeveyn ve çocuğa ulaşıldı

Yeni neslin ve onları yetiştiren ebeveynlerin birbirleriyle daha iyi iletişim kurmasını sağlamayı ve  yarınlara sağlam temeller atmayı hedefleyen Benim Mahallem Projesi kapsamında, 6-12 yaş grubu çocuk ve ebeveyn eğitimlerini içeren programlar düzenlendi. Bu programlarda TOÇEV’in uzman psikologları tarafından anne ve babalara çocuk yetiştirmeyle ilgili detaylar; ergenlik çağındaki çocuklara ise ayrı gruplarda sosyal çevreleriyle nasıl daha iyi iletişim kuracakları aktarıldı. Bu programlara ek olarak, öğretmenlere de ilk yardım konusunda eğitimler veriliyor.

 

Benim Mahallem projesine özel olarak tasarlanan Akçansa Mobil Eğitim Merkezi ile bölgedeki tüm ilk öğretim okulları tek tek dolaşılarak ücretsiz eğitimler verildi ve 2016-2017 eğitim-öğretim dönem sonuyla birlikte bölgedeki toplam 20 bin ebeveyn ve çocuğa ulaşıldı. Proje ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda 30 bin kişiye ulaşmak hedefleniyor.

 

 

 

Akçansa Hakkında

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

 

Çimento ve hazırbeton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazırbeton tesisinde “Betonsa” markasıyla hizmet vermektedir. Diğer bir iştiraki olan Agregasa Agrega San.ve Tic.A.Ş. ile 2002 yılında birleşmiş ve agrega üretim faaliyetini “Agregasa” markası altında sürdürmektedir.

 

Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.

 

Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürüyle tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır. 

 

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) hakkında

TOÇEV, Türkiye’nin çeşitli illerinde maddi yetersizlik nedeniyle okuyamayan çocuklara bütün eğitim hayatları boyunca maddi-manevi destek vermekte ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 1994 yılında kurulan TOÇEV, Türkiye genelinde 21 ulusal proje yürütmektedir. Yaşasın Okulumuz, Bir Şey Değişir Her Şey Değişir, Günebakan, İlk Yardıma İlk Adım,  Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler, Evimdeyim, Yarının İzleri, Paylaşmayı Seven Parmak Kaldırsın, İyi Beslenmek İyi Gelecek, Temiziz, Kütüphaneler, Enerjimiz Çocuklar İçin, Benergenim, YBO, Özgürlüğüm, Kahvaltılı Sabahlar Sağlıklı Yarınlar, Benim mahallem TOÇEV’in yürüttüğü projelerdir.

 

TOÇEV faaliyetleri ve projeleriyle beş milyon çocuğa dokunmuştur.

 

benim mahallem akçansa toçev nitelkli eğitim
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI
BENİM MAHALLEM ÖDÜLE DOYMUYOR