• facebook
  • twitter
  • google+
  • Whatsapp

ÇATALCA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜYOR

102 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahu Ekber Dağları’nda donarak vatan uğruna şehit olan askerler, Çatalca’da yapılacak bir yürüyüş ile anılacak

GÜNCEL - 2017-01-05 10:05:32

ÇATALCA- İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çatalca Kaymakamlığı ve Çatalca Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nce organize edilen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü 8 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak.  

Çatalca’daki Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü hakkında bilgi veren İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çatalca Gençlik Merkezi Şube Müdürü İsmail Tüfekçi, Sarıkamış’ta şehit olan askerlerin hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak ve Sarıkamış’ı o manevi iklimini biraz olsun yaşatmak adına böyle bir yürüyüş tertiplediklerini söyledi. Yürüyüşe askerlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, halkın ve gençlerin katılımıyla yapılacağını belirten Tüfekçi, tüm Çatalca halkını bu anlamlı yürüyüşe davet etti.

Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı Pazar saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Jandarma-Mübadele Müzesi-Topuklu Çeşmesi- Tokat Mahallesi-Doktor Çeşme güzergâhı boyunca yapılacak ve tekrar yürüyüşün başladığı Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

Program; Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir okumaları, şehitleri için dua edilmesi, belirlenen güzergâhta yürüyüş ve çorba ikramı ile sona erecek.

 

Reklam
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER