• facebook
  • twitter
  • google+
  • Whatsapp

Marmara’nın pisliğine el attı

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla balık adam oldu ve Gürpınar Sahili’nde Marmara’nın derinliklerinde çöp topladı

YEREL - 2018-08-14 10:51:37

Reklam

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık ve Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneği Başkanı Cem Karabay’ın da aralarında bulunduğu dalış ekibi, Gürpınar sahilinde 6 metre derinliğe dalarak denizaltı temizliği yaptı. Denizden bira şişelerinden patlamamış mermiye; plastikten mangala kadar pek çok madde çıkarıldı.  

 

Yaşanabilir bir Beylikdüzü için

“İyilik Yap, Denize Atma” sloganıyla bir kampanya düzenleyen “Her şey daha yaşanılır ve tertemiz bir Beylikdüzü için. Temizliğe denizden başladık” diyen AK Parti İlçe Başkanı Işık, bu aktivitenin belirli periyotlarla süreceğini söyledi. Denizlerin temizlenmesi noktasında İstanbul’da genel bir çalışma yürütüldüğü bilgisini veren Işık, “Fakat Beylikdüzü’nde her şeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beklemek doğru değil. Yerel belediyeye karşı bizler buradaki çalışmaların daha hızlanması adına böyle bir uygulama başlattık. İnşallah denizlerimizin daha temiz olması ve denizaltındaki canlıların da bu atıklardan zarar görmemesi adına bu bilinçli çalışmayı arkadaşlarımızla birlikte devam ettireceğiz” dedi.

Vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Işık, denizden çıkarttıkları nesneleri göstererek, “Denizin altında bulduğumuz bu maddelerin balıklarımıza ve diğer denizaltı canlılarına ne kadar zarar verdiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Bunlarla ilgili hem bu gibi bireysel çalışmalarla, hem de deniz temizlik araçlarıyla çok daha derin bir temizlik gerçekleştireceğiz. Böylece denizaltındaki canlılarımıza güzel bir hayat edeceğiz inşallah” diye konuştu.

 

Deniz kirliliği küresel ısınmayı etkiliyor

Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneği Başkanı Karabay ise kentsel atıklarla denizlerin kirletilmesi sonucunda oksijen üretiminde büyük paya sahip deniz yosunlarının (alglerin) öldüğünü, bunun da küresel ısınmayı hızlandırdığına dikkati çekti. Suyun altındaki atıkları toplayarak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını kaydeden Karabay, “Denizi, milyonlarca yıl orada kalıp zehirleyecek atıklardan kurtarıyoruz. Necati Başkan da rol model olarak denizlerin ve çevrenin sahipliğini yapıyor. Denizden tepeye kadar biz her şekilde bu işin içinde varız. Necati Başkan iyi bir dalıcı. Daha önce de birlikte dalışlar yaptık. Suyun altını temizliyoruz ama suyun üstündeki doğamızı, çevremizi de korumamız gerekiyor. Gürpınar sahili 14 kilometre. Genelde atıklar kıyıya yakın yerlerde oluyor. Sırayla temizleyeceğiz” diye konuştu.

 

Reklam
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER