PARTİ ÜYESİ, KAFTANCIOĞLU KONUŞURKEN PANKART AÇTI

Geçtiğimiz Cuma günü CHP Avcılar İlçe Örgütü’yle buluşan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ziyaretinde parti üyesi Burak Yüzbaşıoğlu ilginç bir protestoya imza attı. Yüzbaşıoğlu, “Yurt Binası ve Huzur Evi'nin devri durdurulsun. Bu binalar halkın malıdır” şeklinde pankart açtı

YEREL - 2018-04-01 02:34:20

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, önceki Avcılar Örgütü ile bir araya geldi. Örgütün büyük ilgi gösterdiği toplantıda Kaftancıoğlu’na karşı övgü dolu sözleri ile konuşmasına başlayan Avcılar ilçe Başkanı Erhan Bozan, CHP’nin Kaftancıoğlu ile İstanbul’da büyük başarı elde edeceğini söyledi. İl Başkanı Kaftancıoğlu ile masa başı çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Bozan, “Hedef 2019 diyerek yola çıktığımız bugünlerde halkın iktidarını halkla beraber kurmaya, İstanbul’u haramilerden kurtarmaya, Türkiye’yi yaşanacak bir ülke haline götürmek için CHP iktidarını kurmak için yola çıktığımız bugünlerde bu çalışmalarımızı örgütleyecek, halkın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını İstanbul’dan başlayarak Türkiye’de de kuracak olan bu değerli, bu emekçi, bu yılmaz örgütün tüm çalışmalarını organize edecek ve yürütecek lideri İstanbul’daki  lideri İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’dur” diye konuştu.

 

 ‘Mış’ gibi yapmadan çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; İl kongresi seçimlerinde  ‘Ben bu kongreyi alacağım. Aldıktan sonra sizler bana değil, (gelirseniz başımın üzerinde yeriniz var) ben sizlere teşekkür etmek için geleceğim demiştim. Geç de olsa bu ziyaretimi kabul ederseniz sevinirim” dedi.

Gelecekte neyi nasıl yapacaklarına dair fikirlerinin olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu şöyle devam etti:  “Gelecek süreçte ise iki ayrı söylediğim, yerel seçimlerin akşamına kadar da söyleyeceğim ; Büyükşehiri saraydan alıp halka yeniden vermeyi hedefledik Bu yolda yoldaşlık hukukuna ihtiyacımız var..  Bir şeyi başarmanın yolu inanmaktan geçiyor. Ama sadece inanmak yetmiyor. Önce inanacağız, sonra hep beraber çalışacağız. Tüm gücümüzle, tüm eforumuzla çalışacağız. Ama ‘Mış’ gibi yapmadan çalışacağız. ‘Mış’ gibi çalışma yaparsak eğer, geçmişte de gördüğümüz gibi durumlar ortaya çıkar. İstanbul’u saraydan alıp halka vereceğimize olan  inancımız her geçen gün katlanarak öyle bir artıyor ki, bu salonlar  aslında bu inancımızı çelikleştirme salonları.  Tüm ilçelerimizle ve halkımızla hep birlikte el ele vererek bunu başaracağız. Bundan sonraki işimiz salonlarda değil sokaklarda ve her sahada yan yana omuz omuza vererek çalışmaktır. İstanbul’u saraydan nasıl alacağımızı biliyorum. Bu lafla olmaz.  Biz bu süreci nasıl yürüteceğimizi, adaylık süreçlerinden, sandıklara nasıl sahip çıkacağımıza kadar tüm aşamalarda ne yapacağımızı biliyoruz.”   

Kendini düşünmek yok

“Durum tespiti sevmeyen bir il başkanınız var’ diyerek konuşmasına devam eden Kaftancıoğlu, şunları söyledi: “Cumhuriyetin korunmasında son çıkış olan seçimlerde üzümün sapı, armudun çöpü demeden hep birlikte en doğruya, en büyük mücadeleyi götürmek zorunda olduğumuz hepiniz biliyorsunuz.

Büyük fotoğrafı  görmemiz lazım. Türkiye siyasi gerçekliğini bilmemiz lazım.  Bu mücadeleye girerken, büyük fotoğraftan kendini ayırıp, kendisi için siyaset yapan, arkadaşlarımız benim böyle bir şeyin olamayacağının sözünü veriyorum.  Biz birbirimizle mücadele ederek var oluruz diyenler karşılarında bir il başkanı olduğunu görecekler. Ben ne olurum değil, memleket ne olacak diye mücadele edenlerin benim ve örgütün karşısında kabulü olacaktır.”

 

Yüzbaşıoğlu pankart açtı

Başkan Kaftancıoğlu'nun konuşması sırasında pankart açan parti üyesi Burak Yüzbaşıoğlu, yurt binasını ve Huzur Evi'ni elden çıkaran Başkan Handan Toprak Benli'yi protesto etti. Yüzbaşıoğlu'nun açtığı pankartta; "Yurt Binası ve Huzur Evi'nin devri durdurulsun. Bu binalar halkın malıdır" yazıyordu. 

Huzurevi de yurt da belediyenindir

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ise toplantıda yurt binası ve huzurevi ile ilgili açıklama yaptı. Toprak açıklamasında şunları söyledi:

“Biz göreve geldiğimizde iki projede sürüyordu. İller bankasından kredi alınmış çalışma sürerken,  yurdu yapan firma yapmayı durdurdu. İller Bankası’ndan  bizim yaptığımız ödeme yapılmış olduğu halde ödeme yapılmadı. İki yıla yakın ihale süreci iptali yaşandı.  

Huzurevi yapımı tamamlandı.  Açılmaya hazır hale geldi.  Sizlerde bilmektesiniz ki, belediyeler üzerinde baskılar vardı. Para olduğu halde yurt niye bitirilmedi. Tekrar ihale açalım dediğimizde şöyle bir tehlike vardı. Aynı firmalar gelir en düşük parayı verip tekrar frene basarsa ne yaparız diye düşündük.  Sonra kiralamak yolunu seçtik.  Hem yurdu  huzurevini açalım. Hem kiramızı alalım. Diye düşündük. 15 yılda, 10 yılda huzurevini kiralama yolunu seçtik. Yatırımcı gelmedi. Bir yıldır yatırımcı beklerken, encümene ve diğer müdürlüklere “ 29 yıllığına kiralamazsanız, yaptığımız yatırım boşuna gider” diye söylemişler.  Bir yıl geçti. Sonra bir yatırımcı geldi. Eylül de açılışa yetiştirmek şartıyla 14 yıllık süreyi de kabul edip işi aldı. Eylül ayında hem yurdu, eğer yatırımcı geldiğinde huzurevini açacağız. Yurt, huzurevi belediyenindir. Kiramızı da alacağız. Orası da kız yurdu olacak” dedi.

 

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Avcılar’daki örgüt toplantısına PM Üyesi Turan Hançerli, CHP Milletvekili Ali Şeker, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak,  İl Başkan Yardımcıları; Murat Akbaş, Şahanım Meter, Hüseyin Aksu,  Özlem Kınalı, Ufuk İnan, Rıza Polat da katıldı.

 

Günün Diğer Haberleri

Kestanelik halkı istedi Cem Kara yaptı

20:07 - YEREL

Edis’in onbinlerce hayranı Büyükçekmece’ye akın etti

19:33 - YEREL

Esenyurt’a 6 yeni okul

11:38 - YEREL

Yaşam Vadisi'nde Yaz Çok Hareketli

10:57 - YEREL

Başkan Akgün’e teşekkür

10:35 - YEREL

Cem Kara’dan tebrik mesajı

19:31 - YEREL

Sokağa atılan görme engelli kadına Esenyurt Belediyesi sahip çıktı

19:15 - YEREL

Dünyanın iyi festivali, dünyanın en iyi sesini ağırladı

19:07 - YEREL

“Sanata ve sanatçıya değer veren başkan”

19:03 - YEREL

“İhtiyaç duyan her vatandaşımızı bekliyoruz”

16:15 - YEREL